top of page

Eerst jij dan pas andere helpen

Image by Antonino Visalli

De Vrouw - De Cyclus

Enorm veel vrouwen hebben maandelijks onnodig (veel) last van hun menstruatiecyclus. Of het nu gaat om buikpijn, acné, hoofdpijn, PMS, humeurschommelingen, gewichtstoename of opvliegers. Zowel vrouwen als mannen denken dat deze klachten heel normaal zijn om te ervaren. Toch is dit alles behalve zo. Sterker nog. Het is erg onnatuurlijk.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat veel vrouwen weinig tot geen kennis hebben de menstruatiecyclus. Laat staan over hun eigen cyclus. Daarnaast blijkt ook uit onderzoek dat ruim 90% van de vrouwen eigenlijk maar een ding willen tijdens de zwaarste dag(en) van haar cyclus. Namelijk........

 

RUST! 

Maar hoe neem je nu rust in deze hectische maatschappij waar alles "instant" moet gebeuren en vrouwen meer voor wonder woman moeten spelen i.p.v. gewoon te zijn? Hoe kun je als vrouw nu een optimale balans vinden tussen werk en privé? Hoe kun je als vrouw grip krijgen op je eigen cyclus om zo minder klachten te ervaren? Hoe kun je jouw cyclus op een natuurlijke manier voor jou laten werken. En last but not least. Hoe kun je je cyclus gebruiken als leidraad om meer polariteit, een hoger libido en een vervulde kinderwens te krijgen?

Deze opleiding geeft antwoord op al deze vragen.

Wil jij meer grip op jouw cyclus krijgen of deze kennis delen met je omgeving? Dan is deze opleiding voor jou.

Prijs: €899,-

 

Wat leer je in deze opleiding?

 

Module 1: Bewustzijn

 

 • Bewustzijn creëren in de menstruatiecyclus.

 • Bewustzijn creëren op de invloed van de maatschappij op de vrouw en haar menstruatiecyclus.

 • Welke invloed stress op de menstruatiecyclus heeft

Module 2: Van menarche tot de menopauze

 • De fysiologie en de pathologie van de menstruatiecyclus

 • Inzicht in de gehele menstruatiecyclus waaronder leefstijl en conditioneringen.

 • Wensen en behoeftes van de vrouw in elke levensfase

 • Wat voeding voor invloed heeft op de menstruatiecyclus

 

Module 3: Transitie (van theorie naar praktijk)

 • Behandelplannen opstellen

 • Voeding als medicijn toepassen

 • Uitvoeren van behandelplannen

 • Anamneseformulier invullen (eigen casus) 

 

Module 4: Finetunen en anticonceptie

 • Informatie over anticonceptie

 • Behandelplan bijstellen (finetunen)

 • 4 Consulten ondergaan bij Hormoon / Cyclus therapeut

Module 5: Seksualiteit in en rond de cyclus

 • Menstruatiecyclus vanuit biologisch oogpunt

 • Seksualiteit in de cyclus

 • Van standje overleven naar de zin in seks

 • Orgasmes

 • Ontdek je eigen lichaam

 • Communicatie met je (bed)partner

 • Kinderwens

 • Gezonde grenzen

 • Seksualiteit versus spiritualiteit

 • Yoni massage

Bij de opleiding DVDC krijg je ook 4 consulten aangeboden. Boekbaar vanaf module 3. Deze 4 consulten zitten bij de opleiding inbegrepen. Het eerste consult is altijd op locatie (Hormooncentrum, Nieuwstraat 55a te Eersel). De overige consulten kun je allemaal online (via zoom) volgen. De reden dat je één keer naar de praktijk dient te komen is omdat je een aantal fysieke onderzoeken krijgt aangeboden. Bijvoorbeeld een bloedtest, stresstest en NO speeksel test. Ook kan het zijn dat je gemeten en of gewogen wordt. Al deze onderzoeken kunnen niet online plaatsvinden, vandaar dat je tenminste één keer naar de praktijk dient te komen. 

Op basis van de afgenomen anamnese en onderzoeken (op jouw eigen casus) wordt er een advies gegeven. Dit zal voeding(sstoffen) en leefstijl gericht zijn. Je bent niet verplicht om iets met dat advies te doen noch om voedingsstoffen / producten af te nemen. Neem je wel voedingsstoffen / producten af bij de therapeut dan zijn deze kosten geheel voor eigen rekening.

Tijdens de opleiding kun je tussentijdse vragen per e-mail versturen. Maandelijks wordt er een live Q+A webinar georganiseerd waarbij Anke Verhagen al je vragen beantwoorden. 

Cyclus seizoen_icoon.png
HOI_Vrouw nadenke.jpg

Voor wie 

Deze opleiding is door iedereen die geïnteresseerd is in het vrouwelijk lichaam en haar menstruatiecyclus. Maar met name geschikt voor vrouwen die menstruatie en/of hormonale klachten ervaren en er graag wat aan willen doen of in ieder geval het gevoel willen hebben dat ze grip kunnen krijgen op hun eigen menstruatiecyclus. 

Anke Verhagen (docent, hormoon therapeut en medeoprichter van het instituut) heeft samen met haar partner een speciale methode ontwikkeld die in deze opleiding bekend gemaakt wordt. Met deze methode kun je als vrouw korter gaan menstrueren, meer energie en minder (of geen) klachten ervaren. En dat al met een paar weken. Dus of je het voor jezelf wil doen of ter ondersteuning voor een ander je bent van harte welkom om de geheimen en voordelen van de menstruatiecyclus te gaan ontdekken.

Deze opleiding is los te volgen maar is tevens de verplichte vooropleiding van de opleiding cyclus therapeut. Wanneer je andere vrouwen wilt helpen bij hun cyclus gerelateerde klachten, vinden wij het belangrijk dat jij bij de basis begint. Dit om je eigen cyclus of (als je geen menstruatiecyclus hebt), de cyclus van je partner, dochter of andere naaste beter te begrijpen waardoor je later meer profijt zal hebben als therapeut. Als je alles doorleeft hebt van dichtbij, is het makkelijker om daarna anderen te helpen. Daarom is deze opleiding onlosmakelijk verbonden met de opleiding cyclus therapeut en alle andere vervolg opleidingen.

 

Ben je een man? Dan hebben wij een iets aangepast programma beschikbaar. 

De opleiding 'De vrouw de Cyclus' is een on- en offline opleiding en duurt maximaal 6 maanden. In een online leeromgeving krijg je via video's en teksten het lesmateriaal aangereikt. Daarnaast zullen er verschillende huiswerkopdrachten zijn die je moet maken om in aanmerking te komen voor een certificaat. Een van de opdrachten is om een eigen casus te maken om zo minder menstruatie gerelateerde klachten te ervaren.

 

De kosten zijn €899,-. 

Start opleiding: Dagelijks instromen

Duur: Maximaal 6 maanden

 

Locatie

Online: Online leeromgeving voor theorie gedeelte en inleveren huiswerk

Offline: 1e consult in Hormooncentrum te Eersel 

Online: 2 vervolg consulten via zoom

 

Examen:

Als je alles doorlopen en volbracht hebt ontvang je een

Certificaat van deelname.

Voldoe je aan de eind thermen dan ontvang je een certificaat incl. de toegekende 16 EC punten.

 

(Let op! I.v.m registreren certificaat komen er €50,- admin. kosten bij).

Referentie van Tamar Doedens naar aanleiding
van het boek Men-struatie, de grote ontkenning en het volgen
van de methode die ook in de opleiding wordt geleerd.

bottom of page